Opplever din kjære blodsukkersvingninger?

Opplever den du er glad i blodsukkersvingninger?

Opplever din kjære blodsukkersvingninger?

Opplever den du er glad i blodsukkersvingninger?

Opplever du blodsukkersvingninger?

Personer med diabetes kan oppleve blodsukkersvingninger. Disse kan påvirke helsen til diabetikeren, og også atferden deres. Den du er glad i kan følge legens anbefalinger for behandling, og gjøre sitt beste for å behandle diabetesen, men likevel ikke få de blodsukkerverdiene de ønsker.

Hvis du lærer deg å forstå blodsukkersvingningene i diabetes og hvordan du kan gjenkjenne dem, vil du kunne støtte den du er glad i bedre.

Vår diabetes-sjekkliste kan hjelpe deg med å vurdere blodsukkersvingningene og de tilgjengelige alternativene. Du kan snakke med helsepersonell for å få hjelp til å finne justeringer som kan utgjøre en forskjell.

Konsekvenser av blodsukkersvingninger

For høyt blodsukker over tid kan gjøre at den du er glad i får høyere risiko for diabeteskomplikasjoner, mens blodsukkersvingninger også kan ha en følelsesmessig effekt og få dem til å føle seg triste og deprimerte.

Diabetesrelatert depresjon kan også påvirke en diabetikers evne til å kontrollere blodsukkeret, og kan føre til en vond sirkel der depresjonen påvirker evnen til å behandle blodsukkeret, og den dårlige blodsukkerkontrollen gjør at diabetikeren føler seg enda mer deprimert. Diabetesrelatert depresjon er ofte underanerkjent.

Som pårørende kan du oppleve at belastningen med å pleie en av den du er glad i får konsekvenser for din helse også. Dette kan omfatte utbrenthet – den fysiske og følelsesmessige utslittheten ved å pleie en av de du er glad i som har diabetes.