Les mer

Les mer

Les mer

Les mer

Forstå diabetesen din bedre

Det er mange ressurser tilgjengelig for å hjelpe deg å finne ut mer om diabetesen din. Spør helsepersonell hvis du trenger mer informasjon eller har flere spørsmål.

Hva er tegnene og symptomene på diabetes?

Diabetes kan være en svært alvorlig sykdom – diabetikere har en økt risiko for å utvikle en rekke helseproblemer. Høyt blodsukker over tid kan, hvis det ikke behandles, forårsake alvorlig skade på øyne, tannkjøtt, tenner, nyrer, nerver og hjertet. Hvis du har diabetes, har du høyere risiko for slag eller hjerteinfarkt i yngre alder enn andre.

Hvilke problemer kan oppstå hvis diabetes ikke kontrolleres?

Den beste måten å beskytte seg på mot komplikasjoner ved diabetes, er å kontrollere blodglukosen, blodtrykket, kroppsvekten og kolesterolet. Det er ikke alltid lett, men personer som gjør en vedvarende innsats for et stabilt blodsukker, kan bedre den generelle helsen sin.

Svingninger oppstår når blodsukkeret til en diabetiker blir for høyt eller for lavt. Dette kan påvirke humøret og hvordan du har det. Som du kanskje allerede vet, er det flere faktorer du bør være oppmerksom på, som kan gi endringer i blodsukkeret, som kosthold, fysisk aktivitet og medisiner. Ta kontakt med helsepersonell hvis du opplever noen av symptomene nedenfor.

For en fullstendig liste over symptomer, gå til American Diabetes Association på www.diabetes.org eller Joslin Diabetes Center på www.joslin.org

Hvorfor føler jeg meg følelsesmessig utslitt og trist?

Du kan føle deg frustrert og trist på grunn av innsatsen din for å behandle blodsukkeret. Du er ikke alene. Svingninger kan påvirke humøret ditt og hvordan du har det. Hvis du føler deg trist eller frustrert med behandlingen av diabetesen din, kan du snakke med helsepersonell. Det finnes måter å hjelp deg med dette på.

Hvordan gjenkjenner jeg høyt blodsukker?
Hvordan behandler jeg lavt blodsukker?
Hva skal jeg gjøre hvis jeg får blodsukkersvingninger?

Fyll ut sjekklisten for å få en bedre samtale med helsepersonell