Foreta seg noe

Foreta seg noe

Foreta seg noe

Foreta seg noe

Behandle blodsukkersvingningene dine

Som du kanskje allerede vet, vil blodsukkermålet ditt og HbA1c-målet fastsettes av legen din på grunnlag av diabetesen din, alderen din og din generelle helse. Ved å føre en dagbok over blodsukkernivåene dine kan du vite om du er utenfor eller innenfor det du skal for å nå disse målene.

Hvis du opplever regelmessige endringer i blodsukkernivåene, kan det å føre en dagbok over hva du har spist den dagen, eventuelle aktiviteter du har utført, eller behandling du har fått og med hvilken dose, hjelpe deg og helsepersonell med å forstå hva som er årsaken til endringene.

Snakk med helsepersonell for å få råd om når det er best for deg å måle blodsukkeret.

Gjør noe, fyll ut sjekklisten

Det viktige er å huske at du ikke er alene. Når du lever med diabetes, anbefales det at du snakker med helsepersonell om blodsukkernivåene dine.

Hvis du er bekymret, kan du bruke diabetessjekklisten din for å hjelpe deg med å se på blodsukkersvingningene dine.

Snakk med helsepersonell

Hvis du har hyppige endringer i blodsukker utenfor det området du ønsker, bør du gjøre noe og snakke med helsepersonell. Det er viktig å huske at du har tatt et steg i riktig retning ved å oppsøke mer informasjon for å forstå svingningene dine. Du er ikke alene.

Bruk samtaleveiledningen til å gå gjennom alternativene dine sammen med helsepersonell, som bør kunne anbefale justeringer som kanskje kan hjelpe.

Fyll ut sjekklisten for å få en bedre samtale med helsepersonell

Forstå diabetesen din bedre og les mer informasjon